woensdag, juli 14, 2010

Apothekers gaan strenger geld innen

DEN HAAG - Apothekers hebben gezamenlijk een incassobureau ingehuurd dat achterstallige rekeningen gaat innen. Een woordvoerster van koepelorganisatie KNMP heeft woensdag een bericht daarover in het AD bevestigd.
Volgens de organisatie komt het steeds vaker voor dat klanten hun rekening bij de apotheker niet betalen. Mensen moeten steeds vaker een deel van de medicijnen zelf betalen.
De overheid hoopt dat burgers op die manier zuiniger omgaan met medicijnen. De KNMP zegt geen concrete gegevens te hebben over de wanbetalers, maar de signalen zijn duidelijk, zegt een woordvoerster.
Soms hebben mensen een ziektekostenverzekering waarbij ze de kosten van medicijnen moeten voorschieten en die vervolgens bij de verzekering kunnen declareren. Volgens de KNMP komt het nogal eens voor dat mensen geen geld bij zich hebben en de apotheker de medicijnen in vertrouwen aan hen meegeeft. ''Ze hebben de medicijnen immers nodig voor hun gezondheid.''
Het probleem wordt steeds groter, verwacht de organisatie. Het ziet ernaar uit dat het nieuwe kabinet meer eigen bijdragen van patiƫnten zal vragen.
(Bron)

Laat de farmaceutische industrie eens verplicht worden om medicijnen die soms tijdelijk worden gebruikt, ook in 'halve verpakkingen' te leveren.Ik moest een paar dagen voor ik kon stoppen met de antistolling een nieuw verpakking van 100 stuks halen. Tien pillen verder kon de rest terug naar de apotheek om vernietigd te worden. Zonde, en duur.

Geen opmerkingen: