vrijdag, juli 16, 2010

Werkzaamheden metrotunnel Amsterdam afgelast

AMSTERDAM - De werkzaamheden voor de verbetering van de brandveiligheid in de metrotunnel tussen Amsterdam Centraal Station en het Amstelstation gaan niet door.
De aannemer die de klus op zich zou nemen, was er nog niet klaar voor.
De gemeente gebruikt de sluiting van meer dan een maand nu voor andere werkzaamheden, liet een woordvoerster van wethouder Eric Wiebes (verkeer, vervoer en infrastructuur) donderdag weten.
Vervoersbedrijf GVB heeft de metrobestuurders al op vakantie gestuurd en chauffeurs ingehuurd voor pendelbussen.
Zo worden onder meer de dertien roltrappen op het traject vervangen en komt er een noodwaterkering in de tunnelbuis voor de Noord-Zuidlijn. De metrotunnel ging afgelopen weekeinde dicht en is vanaf 15 augustus weer in bedrijf.
De gemeente kijkt nu samen met de aannemer of ze het werk aan de brandveiligheid verplaatsen naar later in dit jaar of naar de volgende zomer.
Wiebes heeft, mede naar aanleiding van het feit dat de werkzaamheden moeten worden uitgesteld, aangekondigd dat hij onderzoek laat doen naar de professionaliteit van de gemeente bij grote renovatie- en herinrichtingsprojecten.
Hierin moeten onder meer de raming van kosten en tijdsbeslag, de aanbesteding, gunning, aansturing en de omgang met omwonenden en ondernemers onder de loep worden genomen.
(Bron)

Het lijkt Utrecht wel.

Geen opmerkingen: