vrijdag, juli 16, 2010

Wilders wil internationale 'vrijheidsalliantie'

AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders werkt aan een internationale anti-islambeweging. De nieuwe organisatie moet eind dit jaar van start gaan in vijf landen. Dat heeft Wilders donderdag gezegd.
Hij streeft ernaar om de zogenoemde International Freedom Alliance (IFA) eind dit jaar te presenteren met geestverwanten in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.
Wilders wil de nieuwe organisatie gaan gebruiken om zijn boodschap dat de islam een gevaar is, verder uit te dragen in de westerse wereld.
De mensen die de IFA wil ondersteunen hoeven niet direct politiek actief te zijn. Volgens Wilders ontbreekt het in veel andere landen aan een geluid zoals de PVV uitdraagt, terwijl daar wel behoefte aan is.
Zo wees hij op de Franse en Britse politiek waar rechtse kiezers in zijn ogen de keuze hebben tussen conservatieve of ''geen frisse'' extreem-rechtse partijen.
De PVV-leider richt zich al langer op het buitenland. Zo heeft hij zijn anti-koranfilm 'Fitna' de afgelopen jaren vertoond in onder meer de VS, Groot-Brittanniƫ en Israƫl. Van de film bestaat zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie.
(Bron)

Als ik dit op z'n Wilders' uitleg, zegt hij hier dus dat de PVV een extreemrechtse partij is maar een 'frisse'.

Geen opmerkingen: