donderdag, juli 15, 2010

Jongen (12) doodgeschoten in Breda

BREDA - Een 12-jarige jongen is woensdagavond het slachtoffer geworden van een schietpartij bij een woonwagenkamp aan de Rijnauwenhof in Breda. Dat meldde de politie donderdag.
Het slachtoffer was in een van de woonwagens aanwezig waarop van buitenaf door vermoedelijk door meerdere personen is geschoten.
Het schietincident gebeurde rond kwart over elf woensdagavond. De jongen raakte zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis.
Een poltiewoordvoerder bevestigt dat er in de omgeving van het woonwagenkamp een bestelbusje is aangetroffen dat mogelijk bij de schietpartij is gebruikt. Het voertuig wordt onderzocht.
De politie is op het terrein een grootschalig onderzoek gestart. Het terrein is afgezet met schermen waardoor het politieonderzoek grotendeels buiten het zicht van belangstellenden plaatsvindt. Van afstand is wel zichtbaar dat de ruiten van de voordeur van de grootste woonwagen kapot zijn geschoten of ingeslagen.
Een van de omwonenden heeft acht tot negen knallen gehoord en wist meteen dat het mis was. ''Het klonk anders dan vuurwerk."
"Na de knallen was het even stil en toen klonk er een enorm gegil'', zegt een van de omwonenden die het slachtoffer alleen van gezicht kende. ''Hij voetbalde altijd in de buurt.''
Een team van 25 rechercheurs werkt aan de zaak. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie doet geen inhoudelijke mededelingen over de zaak.
(Bron)

Geen opmerkingen: