woensdag, januari 28, 2004

President Polen aangezien voor illegaal

OTTOWA/WARSCHAU - De Poolse president Aleksander Kwasniewski is woensdag tijdens een oponthoud op een Canadees vlieveld enkele uren aangezien voor een illegale immigrant. Dat vertelde hij zelf na terugkeer in Polen.
Kwasniewski was na zijn bezoek aan de Verenigde Staten op de terugweg toen het vliegtuig waarin hij zat door een hevige sneeuwstorm gedwongen was te landen in Canada. Op het vliegveld van St.John in Newfounland herkende het luchthavenpersoneel hem niet.
De Poolse president en zijn gevolg werden enkele uren opgesloten in een ruimte omdat de Canadezen dachten dat ze te maken met illegalen. Pas nadat Poolse matrozen hem herkenden, foto's maakten en om zijn handtekening vroegen, viel het kwartje bij het luchthavenpersoneel.
''We hebben gemerkt wat het is om te worden behandeld als een potentiële illegaal'', aldus Kwasniewski, die de zaak verder niet hoog opneemt. De Poolse president had dinsdag president Bush openlijk aangevallen over het strenge Amerikaanse visumbeleid, dat ook voor Poolse burgers geldt.
(Bron)

Geen opmerkingen: