donderdag, januari 29, 2004

'Veel klachten over sollicitatieplicht'

AMSTERDAM - FNV Bondgenoten zegt veel klachten te krijgen van ouderen over de gang van zaken rond de sollicitatieplicht. Ze blijken vooral 'gefrustreerd' over de benadering door UWV en CWI. De vakbond heeft nu een brief opgesteld die ouderen kunnen gebruiken om individuele ontheffing te vragen van de sollicitatieplicht.
Sinds 1 januari geldt voor mensen vanaf 57,5 jaar de sollicitatieplicht. Zij krijgen van het UWV een brief thuis dat ze zich moeten melden bij het CWI. Als ze dat dan doen krijgen ze echter te horen dat er geen banen zijn, en dat er niets voor de verplicht werkzoekenden wordt gedaan. 'Mensen worden zo van het kastje naar de muur gestuurd. Eerst worden ze gedwongen te solliciteren, en vervolgens worden ze linea recta afgeserveerd. Uiterst frusterend natuurlijk', zo zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Ralph Smeets.
Aangezien de overheid stelt dat alleen mensen met reële kansen op een baan moeten solliciteren, wil de FNV mensen de kans geven middels de brief ontheffing aan te vragen. 'Als mensen direct bij het CWI weer de deur wordt gewezen, is er duidelijk geen sprake van een reële kans', aldus Smeets. FNV Bondgenoten zal verder binnenkort met ouderenbond ANBO een meldlijn openen waar mensen terecht kunnen met klachten over de sollicitatieplicht.
(Bron)

Geen opmerkingen: