maandag, augustus 23, 2004

Keer het Tij rekent wederom op 25.000 demonstranten

AMSTERDAM - Na prinsjesdag denkt Platform Keer het Tij wederom 25.000 mensen op de been te krijgen in Amsterdam tijdens een massale demonstratie tegen het kabinetsbeleid. Zaterdag 2 oktober wil het platform van 450 maatschappijlijke organisaties samen met de vakcentrales FNV, CNV en MHP het verzet bundelen tegen de "sociale afbraak" door het kabinet.
Vorig jaar kwamen tijdens een demonstratie van Keer het Tij na de derde dinsdag in september ongeveer 25.000 mensen bijeen op de Dam in Amsterdam. "Dit jaar rekenen we op vergelijkbare aantallen. De hoeveelheid bussen die is aangemeld, ligt nu al hoger dan vorig jaar", aldus coördinator R. Danen van Keer het Tij maandag.
De FNV, CNV en MHP maken dinsdag hun concrete actieplannen bekend voor dit najaar. Keer het Tij begint in elk geval zijn landelijke demonstratie in Amsterdam op 2 oktober om 12.00 uur op de Dam. Daarna volgt een protestoptocht naar het Museumplein om aan te sluiten bij de acties van de vakbeweging.
Danen spreekt van een unieke samenwerking tussen vakbonden en maatschappelijke organisaties. Volgens hem wordt het op de Dam een breed protest tegen het kabinetsbeleid, doordat er zowel sprekers aanwezig zijn van de FNV als van de Gehandicaptenraad, studentenvakbond LSVb, Milieudefensie en de Woonbond.
Keer het Tij is opgericht na de moord op Pim Fortuyn. "Veel mensen waren bang geworden om een steen tegen hun hoofd te krijgen als ze bijvoorbeeld opkwamen voor armen, allochtonen en het milieu. Nu wordt duidelijk dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten: allochtonen, armen, de middenklasse, gehandicapten, huurders en werknemers. We worden allemaal gepakt, terwijl het kabinet de hoge inkomens vrijwel ongemoeid laat."
(Bron)

Geen opmerkingen: