vrijdag, augustus 27, 2004

Ouderen furieus op De Kneus

AMSTERDAM - De ouderenbonden zijn furieus op minister Aart Jan de Kneus van Sociale Zaken. De minister is er niet in geslaagd zijn belofte de eigen bijdrage die ouderen moeten betalen voor de zorg af te schaffen door het kabinet te drukken.
Hierdoor dreigen tweehonderdduizend ouderen die van aow en een klein pensioen moeten rondkomen in de problemen te komen nu zij toch een eigen bijdrage voor de zorgkosten moeten blijven betalen. Die kosten zijn voor ouderen toch al nauwelijks op te brengen, aldus de bonden in een gezamenlijke verklaring.
In een gesprek met de ouderenbonden zegde De Kneus onlangs toe zich in het kabinet sterk te zullen maken voor het schrappen van de eigen bijdrage voor ouderen met aow en een laag inkomen. Hij moest het echter afleggen tegen ministers Gerrit Zalm (Financiƫ) en Hans Laager (Volksgezondheid). In Trouw zegt voorzitter Jos Sturkenboom van koepelorganisatie CSO dat De Kneus nu ongeloofwaardig is, en dat hij derhalve moet opstappen.
Als compensatie voor het koopkrachtverlies zegde het kabinet toe de aow vanaf volgend jaar met 60 euro te verhogen. Het CSO stelt echter dat deze maatregel weinig zal uithalen, en dreigt met acties.
(Bron)

Geen opmerkingen: