donderdag, augustus 26, 2004

'The Who's Tommy' naar Nederland

De bekende Broadwaymusical 'The Who's Tommy' komt naar Nederland. Dit bericht de organisator Sold Out! donderdag. Het gaat hier om de originele Engelstalige productie. De musical ging in 1993 op Broadway in première en na een jarenlange tour door Amerika komt de productie ook langs de Nederlandse theaters.
De musical werd in 1968 geschreven door Pete Townsend, voormalig gitarist van de bekende Britse groep The Who. Hits die de musical heeft voortgebracht zijn onder andere 'See Me, Feel Me', 'Acid Queen' en 'Pinball Wizard'. In 1975 werd 'Tommy' door Ken Russell verfilmd met in de hoofdrol de voorman van The Who, Roger Daltrey. Andere rollen in de film werden vertolkt door Oliver Reed, Elton John en Jack Nicholson.
Het verhaal gaat over de jongen Tommy die getuige is van een moord. Hierdoor trekt hij zich terug in zijn eigen wereld. Maar Tommy heeft één groot talent en dat is flipperen. 'The Who's Tommy' is vanaf januari volgend jaar in veertien verschillende Nederlandse theaters te zien.
(Bron)

Geen opmerkingen: