dinsdag, augustus 24, 2004

Sun-journalist smokkelt nep-bom in vliegtuig

LONDEN - Een verslaggever van de Britse krant The Sun heeft zonder problemen een nep-bom aan boord van een vol passagiersvliegtuig weten te smokkelen. De man had onder valse voorwendselen een baantje gekregen bij de bagageverwerking van het vliegveld in Birmingham. Dat heeft de krant dinsdag gemeld.
Het sollicitatiegesprek was in twintig minuten gepiept, aldus Anthony France. Hij gaf een valse naam en fout adres op, incorrecte bankgegevens en bovendien loog hij over zijn verleden, maar dat zou niet zijn gecheckt.
Met een speciaal pasje kreeg hij toegang tot grote delen van de luchthaven. Veel van zijn collega's werden bij de douane nauwelijks gecontroleerd. Hij constateerde bovendien dat detectiepoorten werden uitgezet zodat ze niet elke keer reageerden op de metalen neuzen van het schoeisel van het personeel.
Volgens eigen zeggen verstopte France stukken plastic, een uurwerk, draden en batterijen in zijn schoenen. Het lukte hem vijf minuten in zijn eentje in het laadruim van een passagierstoestel naar Mallorca te verblijven. Daar heeft hij de nep-bom verstopt. De journalist zegt foto's van zichzelf in het toestel te hebben gemaakt.
Volgens de krant hebben de vliegmaatschappij, het arbeidsbureau dat de man aannam en het ministerie van Transport een onderzoek aangekondigd.
(Bron)

Geen opmerkingen: