vrijdag, augustus 27, 2004

Wielrenner Vandenbroucke erkent bedreiging vrouw

BRUSSEL - Het 'enfant terrible' van het Belgische wielrennen, Frank Vandenbroucke, erkent in een interview met het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws zijn echtgenote Sarah korte tijd met een wapen te hebben bedreigd.
Lange tijd was er onduidelijkheid over een incident in Vandenbrouckes woning in Kortemark bij Ieper, vijf weken geleden. In een gesprek met het dagblad geeft Vandenbroucke vrijdag toe dat bij hem de stoppen doorsloegen, nadat hij het nieuws had vernomen over een ernstige knieblessure.
[Logisch dat je dan je vrouw bedreigt, toch?]
De druk om te presteren, was voor hem echter zo groot dat hij in een vlaag van woede zijn Italiaanse vrouw korte tijd met een wapen bedreigde. Pas na tussenkomst van een speciale politie-eenheid en een psychiater legde Vandenbroucke het wapen neer.
Vandenbrouckes vrouw is met hun dochter voorlopig uitgeweken naar Milaan. Telefonisch heeft hij nog wel contact met zijn echtgenote. Vandenbrouckes Italiaanse ploeg Fassa Bortolo heeft op verzoek van de hoofdsponsor besloten de Belgische wielrenner dit jaar niet meer te laten deelnemen aan wedstrijden. Wel mag hij nog starten in criteriums. Begin september zal Vandenbroucke in het Oost-Vlaamse Wetteren weer aan de start staan van een kermiskoers.
Fassa Bortolo heeft Vandenbroucke verder laten weten dat hij niet hoeft te rekenen op een contractverlenging en dat hij onmiddellijk mag vertrekken als hij een andere ploeg vindt. Volgens de Belgische renner vinden momenteel gesprekken plaats met diverse teams.
Niet alleen de prestatiedruk, maar ook de komende rechtszaak over dopingbezit wegen volgens Vandenbroucke zwaar op hem. Met hulp van zijn psycholoog Brouwers wil de coureur weer proberen uit het zwarte gat te kruipen. "Dat moet lukken. Ik wil mezelf voortaan onder controle houden en blik enkel nog vooruit", aldus Vandenbroucke.
(Bron)

Zou die doping ook iets met die agressie te maken hebben?

Geen opmerkingen: