dinsdag, augustus 02, 2005

Onervaren automobilist raakt rijbewijs kwijt

HAARLEMMERMEER - Een 47-jarige Amsterdammer die nog maar net zijn rijbewijs had, is het roze papiertje al weer kwijt. De politie nam het rijbewijs van de man in beslag omdat hij over te weinig rijvaardigheid beschikt en een gevaar op de weg is.
Surveillerende politiemensen zagen zondagavond op rijksweg A4 een auto rijden die niet harder ging dan 80 kilometer per uur waar 120 is toegestaan. Ook had de auto moeite rechts te houden. De agenten sommeerden de 47-jarige bestuurder de wagen aan de kant te zetten. Na controle bleek de Amsterdammer een rijbewijs te hebben en niet te hebben gedronken en dus mocht hij zijn weg vervolgen.
Bij het wegrijden vanaf de vluchtstrook zagen de agenten tot hun verbazing dat de automobilist vanuit stilstand direct de rijksweg opreed waar het verkeer met 120 kilometer per uur langsraasde. De Amsterdammer werd opnieuw aan de kant gezet en gewezen op zijn onvoorzichtige gedrag. Vervolgens deed de man precies hetzelfde en grepen de agenten weer in. Deze keer stopte de automobilist niet op de vluchtstrook, maar midden op de rijksweg.
Voor de politie was daarmee de maat vol. Ze nam zijn rijbewijs in. De Amsterdammer zal opnieuw examen moeten doen, aldus de politie Haarlemmermeer.
(Bron)

Geen opmerkingen: