maandag, augustus 01, 2005

Politie rolt hennepbende op

ALMELO - De politie Twente heeft een professioneel georganiseerd netwerk van hennepkwekerijen opgerold. De afgelopen maanden zijn 22 verdachten aangehouden. Dat liet de politie maandag weten.
De eerste vijf arrestaties vonden plaats in mei. Toen deed een team van ongeveer zeventig politiemensen invallen op twintig adressen in Twente en Gelderland. Het team werd geassisteerd door medewerkers van woning- en elektriciteitsbedrijven.
De politie pakte drie hoofdverdachten op van 23, 40 en 46 jaar uit Almelo en twee overige verdachten, een vrouw van 22 jaar uit Almelo en een vrouw van 35 jaar uit Lochem. Zij zouden de kwekerijen hebben ingericht en geƫxploiteerd.
De drie hoofdverdachten zouden veelal alleenstaande vrouwen en echtparen met schulden hebben geronseld om een ruimte ter beschikking te stellen, zoals een zolder of een slaapkamer.
De politie nam bij de vijf niet alleen hennepplanten, stekjes en apparatuur in beslag, maar ook vier auto's en een hoeveelheid geld. Zij trof ook een vuurwapen, een gasalarmpistool en een aantal scherpe patronen aan.
Tijdens het vervolgonderzoek, dat nog voortduurt, werden nog zeventien verdachten aangehouden. De gemeente Almelo, politie en justitie besloten eind 2004 om de huisteelt van hennep te bestrijden door de initiatiefnemers aan te pakken. Na dat besluit begon het politieonderzoek.
(Bron)

Geen opmerkingen: