donderdag, augustus 04, 2005

Toename aantal oplichtingspraktijken

De politie Hollands Midden waarschuwt voor oplichtingspraktijken. Volgens de politie zijn er opvallend veel meldingen binnengekomen van onbekenden die diensten aanbieden aan huiseigenaren. Het gaat dan onder meer om dakbedekkingwerkzaamheden, scharenslijpen of het opknappen van tuinen. De politie adviseert mensen om niet in te gaan op de aanbiedingen en al helemaal geen aanbetalingen te doen om later 'goedkoper uit te zijn'.
De politie pakte maandag een oplichter op die een bejaarde man in Oegstgeest een rekening van zesduizend euro wilde laten betalen. De man was samen met een collega het dak opgegaan van het slachtoffer en vastgesteld dat het dak gerepareerd moest worden. Door een storing in een pinautomaat is het die dag niet tot een aanbetaling gekomen.
De mannen zouden later voor het geld terugkomen. De bejaarde man rook echter onraad toen hij merkte dat er geld uit zijn portemonnee was verdwenen. Hij waarschuwde de politie die een van de twee oplichters opwachtte toen hij het geld kwam halen.
De politie pakte eind juli vijf mensen uit Utrecht op die zogenaamd vakantiekaarten voor het goede doel aan het verkopen waren. De vijf uit Utrecht waren niet in het bezit van een ventvergunning. Bij navraag bij de goede doelen bleek dat er nooit geld door de verdachten is overgemaakt en zij het verdiende geld in eigen zak stopten.
(Bron)

Geen opmerkingen: