dinsdag, augustus 02, 2005

Tien gewonden door brand in Rotterdamse flat

ROTTERDAM - Door een brand in een flatgebouw aan de Dordtselaan in Rotterdam zijn dinsdag tien mensen gewond geraakt. Een klein kind raakte zwaargewond nadat de ouders, die in paniek waren geraakt door de zware rookontwikkeling, het vanaf de vierde verdieping lieten vallen. De overige slachtoffers hadden ademinghalingsmoeilijkheden. Dat liet de politie dinsdag weten.
De brand brak om kwart voor elf uit in de keuken van een flatwoning op de tweede verdieping van het vier etages hoge gebouw. "De brand is ook beperkt gebleven tot die keuken, maar ging wel gepaard met een enorme rookontwikkeling", aldus een woordvoerster van de politie. Negen personen, bewoners van de brandende woning en van bovenliggende etages, kregen ademhalingsmoeilijkheden door de ingeademde rook.
"Er ontstond grote paniek door de rook", aldus de woordvoerster. "In een geval was die zo groot dat de ouders hun kind van de vierde etage hebben laten vallen." Volgens de politie gaat het om een kind van ongeveer drie jaar. Het slachtoffer is opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum.
(Bron)

Geen opmerkingen: