dinsdag, augustus 02, 2005

Verdachte moeder in babylijkjeszaak is 'de tel kwijt'

BERLIJN - De Duitse vrouw die wordt verdacht van de moord op negen van haar kinderen, kan zich een aantal geboortes niet meer herinneren. Ze lijdt aan geheugenverlies. Op een vraag van de politie hoeveel kinderen ze heeft gebaard, zei ze "de tel te zijn kwijtgeraakt". Dat heeft de politie dinsdag gezegd.
De speurtocht in het vroegere huis van de vrouw, in een dorpje ten zuiden van Frankfurt aan de Oder, gaat door, omdat de politie vermoedt dat er nog meer babylijkjes liggen. De 39-jarige vrouw heeft volgens justitie de baby's gedood in de periode van 1988 tot 2004, telkens meteen na de bevalling.
Duitse media meldden dinsdag dat de verdachte opnieuw zwanger is, maar daar wilde de politie niets over zeggen. Een kennis van de vrouw vertelde tegen de krant Bild dat de baby's vrijwel allemaal verschillende vaders hadden.
De stoffelijke resten werden zondag gevonden, nadat een man bij het opruimen van de garage van het vroegere huis van de vrouw menselijke botten had gevonden. De politie kamde de omgeving uit en trof nog eens acht lijkjes aan, die in bloempotten, bloembakken en emmers onder zand en aarde waren begraven.
Het gaat om een van de ergste gevallen van kindermoord in de Duitse geschiedenis. De vrouw is inmiddels verhuisd en woont met haar vier kinderen (een baby en drie tieners) in Frankfurt aan de Oder, maar de moeder van de vrouw woont er nog. Buren noemden haar altijd erg vriendelijk.
Het is kennelijk niemand opgevallen dat de vrouw zo vaak zwanger was, maar dat daar geen kinderen uit voortkwamen. De nieuwe vriend van de verdachte vrouw zei tegen Bild dat hij geen idee had van wat er is gebeurd.
(Bron)

Geen opmerkingen: