vrijdag, september 30, 2005

Faillissement dupeert ruim duizend Turkije-gangers

ETTEN-LEUR - Zeker duizend en mogelijk 1500 Nederlanders en Belgen hebben deze week hun vakantie naar Turkije in rook zien opgaan. Dat komt door het dinsdag uitgesproken faillissement van twee reisbureaus in Etten-Leur. De schade loopt in de tonnen.
Dat liet curator C. Hofland vrijdag weten. De twee bedrijfsleiders van de failliet verklaarde BV's zijn inmiddels ondergedoken. Zij verkochten reizen naar Turkije via internetreisbureaus als Oranjetours, Vakantietours/Zaga Tours, Super Tours, Last Minute Tours en Jet Tours.
Klanten werden gelokt met reclames op de teletekstpagina's van RTL en SBS en via krantenadvertenties. Ze schermden met het lidmaatschap van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Bij die organisaties zijn de reisbureaus echter niet aangesloten.
De telefoon staat deze dagen roodgloeiend op het kantoor van Hofland. Zowel de ANVR als de Kamer van Koophandel verwijst naar de curator voor informatie over het faillissement. "We worden platgebeld. De reacties lopen nogal uiteen, van teleurgesteld tot heel erg boos."
(Bron)

Geen opmerkingen: