donderdag, september 29, 2005

Rotterdamse jonge moeders in de bijstand krijgen coach

ROTTERDAM - Jonge moeders die in de bijstand zitten, krijgen per 1 december een coach toegewezen door de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe) van de gemeente Rotterdam. Het gaat om 121 moeders van Antilliaanse komaf, die problemen hebben met het vinden van kinderopvang, een baan, studie of huisvesting. De coach bekijkt ook of er schulden zijn en of de moeder hulp nodig heeft bij de opvoeding. [Dat hebben mensen in de bijstand hè, die kunnen niet opvoeden.]
Een woordvoerder van SoZaWe bevestigde donderdag een bericht hierover uit De Telegraaf. In totaal telt Rotterdam ongeveer 640 jonge moeders met een bijstandsuitkering. De dienst begint met moeders van Antilliaanse afkomst, omdat zij makkelijk te bereiken zijn via andere projecten die al voor hen opgezet zijn. Uiteindelijk moet de begeleiding beschikbaar worden voor alle jonge moeders in de bijstand.
"We willen zorgen dat die meiden niet hun hele leven in de bijstand blijven en daarvoor is intensieve begeleiding nodig", aldus de woordvoerder. De dienst zet twaalf mentoren in die de moeders gaan begeleiden.
(Bron)

Geen opmerkingen: