woensdag, september 28, 2005

Snel uitkering voor veelplegers

LELYSTAD - De gemeenten en de reclassering in Flevoland helpen hardleerse criminelen als proef zo snel mogelijk aan een uitkering, liefst al in de gevangenis. Soms gaat een veelpleger direct na zijn vrijlating letterlijk aan het handje mee naar de sociale dienst om orde op zaken te stellen.
Projectcoƶrdinator P. Berden van het Openbaar Ministerie stelde woensdag dat dit beter is dan te wachten totdat een veelpleger uit de gevangenis komt. "Geldnood is namelijk een belangrijke reden voor diefstal, die zo wordt weggenomen."
Politie en justitie in Flevoland pakken hardleerse criminelen sinds begin dit jaar strenger aan. Ze krijgen echter eerst de kans hun leven te beteren met preventieve maatregelen. Zoals het vroegtijdig aanvragen van een uitkering.
Harde conclusies over het effect van de nieuwe aanpak kan de projectleider nog niet geven. Het aantal meerderjarige veelplegers is officieel wel iets gedaald, maar het gaat om een momentopname. Politie en justitie willen dat er begin 2007 10 procent minder veelplegers zijn in Flevoland.
(Bron)

Geen opmerkingen: