dinsdag, februari 21, 2006

Drie op de tien werkgevers vinden moeilijk personeel

DIEMEN - Drie op de tien werkgevers in Nederland hebben moeite met het invullen van vacatures. Wereldwijd heeft 40 procent van de werkgevers problemen met het vinden van geschikte werknemers. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek door uitzendconcern Manpower onder bijna 33.000 werkgevers in 23 landen en regio's.
In ons land zet de schaarste op bepaalde functie door volgens directeur H. Leentjes van Manpower Nederland. De krapte op de arbeidsmarkt is vooral voelbaar voor werkgevers die op zoek zijn naar vaklieden, zoals gasfitters, lassers, metselaars, verpleegkundigen, juridisch personeel, leerkrachten, accountants en monteurs.
Tegelijkertijd constateert Manpower dat aan de onderkant van de arbeidsmarkt ongeschoold personeel moeilijker aan de slag komt, omdat het aanbod van werknemers daar juist groter wordt dan de vraag.
(Bron)

Bij sommige advertenties verbaast het me niets dat er geen geschikte reacties komen. Er zijn serieus weer van die advertenties die je vroeger ook zag: iemand met opleiding en ervaring gezocht, moet Nederlands, Engels, Frans, Duits spreken en daarnaast Portugees en/of Zweeds, rijbewijs vereist, maximaal 23 jaar.

Geen opmerkingen: