vrijdag, februari 24, 2006

Waterrantsoenering dreigt voor Britten

LONDEN - Britten moeten hun waterverbruik drastisch inperken of ze krijgen te maken met waterrantsoenering. Het land maakt de ergste droogte in honderd jaar mee, maakte het hoofd van het Britse milieuagentschap vrijdag bekend.
In sommige delen van het zuidoosten bevatten reservoirs maar de helft van de gebruikelijke hoeveelheid water terwijl ze in deze tijd van het jaar vol of bijna vol hadden moeten zijn. "We bevinden ons nu in een ernstige situatie waarbij zowel het milieu als onze watervoorraad worden bedreigd", aldus Barbara Young. "Het grondwaterpeil in sommige gebieden is nog nooit zo laag geweest."
Het bewateren van tuinen, het wassen van ramen en auto's moet op zijn laatst in april voorlopig worden verboden, aldus Young. Als waterleidingbedrijven niet nu al maatregelen nemen, moeten komende zomer mogelijk extreme maatregelen genomen worden, waarschuwt het agentschap. De Britse eilanden hebben een zeer droge winter achter de rug. Alleen in 1920/1921 viel er minder neerslag in de wintermaanden.
(Bron)

Geen opmerkingen: