'Thuisgebruikers illegale software vrijwel nooit vervolgd'
AMSTERDAM - Alle waarschuwingen en spotjes tegen piraterij ten spijt, het blijkt dat je als thuisgebruiker weinig te vrezen hebt van Stichting Brein en de BSA. Dat stelt het computermaandblad PCM, dat onderzoek deed naar illegale software. Volgens het tijdschrift wordt er praktisch geen actie gevoerd tegen consumenten die illegale software gebruiken.
De Business Software Alliance (BSA) onderneemt wel harde actie tegen de illegaal opererende zakelijke gebruiker en Stichting Brein werpt zich op tegen het illegale aanbod van entertainmentsoftware voor consumenten, maar er is niemand die actie onderneemt tegen het illegaal gebruik van consumentensoftware, zo schrijft PCM.
Een andere conclusie is dat de grens tussen illegale en legale software soms maar moeilijk te trekken is. De regels op dit gebied laten zich op meerdere manieren interpreteren, waardoor het in de praktijk vaak onduidelijk is wat nu wel en niet mag. Bovendien blijken illegale versies vaak zo goed nagemaakt dat niet meer te zien is of het een legale of een illegale versie betreft.
Een belangrijke reden voor consumenten om illegale software te gebruiken is de hoge prijs van de softwarepakketten. PCM denkt dat als de prijzen zouden zakken, steeds meer mensen hun software legaal zouden kopen.
(Bron)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten