zaterdag, februari 25, 2006

Nederland slaat massaal mondkapjes in

VOORBURG - Nederland wil zich goed beschermen tegen het vogelgriepvirus. Het aantal bestellingen van mondkapjes, handschoenen, ontsmettingsmiddelen en beschermende kleding is de laatste dagen fors toegenomen, meldde woordvoerder I. Platenburg van Thaly, groothandel in medische hulpmiddelen.
"Sinds minister Veerman een week geleden op tv zei dat de vogelgriep op komst is, is het een stuk drukker. Mensen zijn sindsdien meer gealarmeerd dan daarvoor." De afgelopen dagen is 30 tot 40 procent van de bestellingen bij Thaly gerelateerd aan de vogelgriep, schat de woordvoerder voorzichtig.
Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven slaan beschermende spullen tegen het virus in. Ook instellingen die straks direct te maken kunnen krijgen met de ziekte, zoals GGD's, plaatsen bestellingen.
Het bedrijf heeft de voorraad artikelen die met de strijd tegen de vogelgriep te maken hebben, inmiddels vergroot. Berichten in de Belgische media dat het bedrijf de vraag niet aan zou kunnen, wijst Platenburg van de hand. "We kunnen het nog steeds aan."
(Bron)

Tsjongejonge.

Geen opmerkingen: