maandag, februari 20, 2006

Jongen van 15 probeert agente te wurgen

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft zondagmiddag een 15-jarige jongen uit de Maasstad aangehouden, nadat hij had geprobeerd een agente te wurgen. Dat meldt de politie maandag. De jongen is in verzekering gesteld.
Agenten zagen dat de jongen zonder helm op een scooter reed. Toen zij hem daarvoor aanhielden, werd hij volgens de politie agressief. De tiener probeerde de agente te wurgen met de sjaal die zij droeg. Ook schopte hij een andere diender tegen zijn been. De jongen werd aangehouden voor poging tot doodslag.
(Bron)

Ik snap hier niets van. Wat is het nut? Het lukt sowieso niet, je wordt eerder doodgeschoten dan het lukt. En stel dat het wel zou lukken, dan kom je er niet mee weg - die andere agent heeft je gezien en van weinig dingen wordt een politiekorps zo actief als van moord/doodslag op een collega. Dus het is geen overdachte actie - maar is het dan zo gewoon om zoiets te doen? Dat je een scheldwoord ontglipt kan ik begrijpen, maar dat dit blijkbaar een soort standaardreactie is, niet.

Geen opmerkingen: