vrijdag, maart 23, 2007

Belgisch bedrijf verliest rechtszaak tegen Google

AMSTERDAM - Google is niet aansprakelijk voor illegale praktijken van de websites die de zoekmachine vindt. Dat heeft de rechtbank in het Belgische Leuven bepaald in een zaak die het bedrijf ServersCheck tegen Google had aangespannen, zo meldt Webwereld.
De zaak draaide om de resultaten die Google laat zien in zijn experimentele dienst Google Suggest. Wie in die variant op de welbekende zoekmachine trefwoorden intikt, krijgt tijdens het typen suggesties voor verwante zoektermen te zien.
Internetters die via Google Suggest naar ServersCheck zochten, kregen onder meer de suggestie 'serverscheck keygen' voorgeschoteld. Een keygen (of keygenerator) is een programma'tje dat gebruikt kan worden om werkende registratiecodes voor software te genereren zonder daarvoor te betalen.
Directeur Van Laere van het bedrijf eiste dat Google Suggest geen zoektermen meer zou voorstellen, die met piraterij te maken hebben. Hij zou honderdduizend euro schade per week oplopen door illegaal gebruik van zijn software. Van Laere gaat in hoger beroep.
(Bron)

Geen opmerkingen: