dinsdag, maart 20, 2007

Vrouw tilt internetvriend voor 45.000 dollar

AMSTERDAM - Een Singaporese vrouw die een man voor 45.000 dollar (ruim 30.000 euro) heeft opgelicht, gaat zes maanden de gevangenis in. Dat meldt persbureau Reuters dinsdag.
Maliha Ramu, een 36-jarige getrouwde vrouw, gaf een valse naam op toen ze via internet contact zocht met Bharani Indran, een Indiër die in de Verenigde Staten woont. De vrouw stuurde hem foto's van Bollywood-actrice Gayatri Joshi en zei dat ze het zelf was. De twee 'ontmoetten' elkaar enkele jaren geleden in een chatroom en begonnen een internetrelatie.
In 2004 beloofde Ramu dat ze met Indran zou trouwen als hij haar 45.000 dollar zou sturen. Ze zei dat ze het geld nodig had om haar moeders begrafenis en de bruiloft van een vriend te betalen. Toen Ramu steeds meer geld vroeg, kreeg Indran argwaan en stapte naar de Singaporese politie.
De echtgenoot van Maliha had geen idee dat zijn vrouw een online relatie had, tot ze in augustus werd gearresteerd. Hij kon moeilijk geloven dat de Indiër zich zo had laten beetnemen. "Geen weldenkende man stuurt zoveel geld naar een vrouw die hij nog nooit heeft gezien", aldus de man van de oplichtster.
(Bron)

Geen opmerkingen: