dinsdag, maart 20, 2007

Burgemeester weg na postings op website

DEN HAAG - Burgemeester Alex Bolhuis (CDA) van Raalte is door de minister van Binnenlandse Zaken per 1 april eervol ontslagen. Hij kwam in opspraak omdat hij politieke gevoeligheden op een lokale internetsite zou hebben gepubliceerd.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte Bolhuis' ontslag dinsdag bekend. Als reden wordt opgegeven de verstoorde verhouding tussen hem en de gemeenteraad.
De bestuurscrisis in Raalte begon met politiek gevoelige berichten die anoniem waren geplaatst op een lokale website. Ze bleken afkomstig van de privécomputer van burgemeester Bolhuis, die zelf onder eigen naam ook actief was op het forum van de site.
Hoewel de burgemeester ontkende de berichten geplaatst te hebben, stuurde de gemeenteraad hem in augustus naar huis.
In september werd door commissaris van de Koningin Geert Jansen een waarnemend-burgemeester aangesteld in Raalte. Vanaf dat moment had de gemeente twee burgemeesters in loondienst.
Enkele weken terug vroeg de gemeenteraad het ministerie om haast te maken met het ontslaan van Bolhuis. "Sinds die raadsvergadering in augustus stond de politiek buitenspel. Het enige wat we toen hadden kunnen doen, was onderhandelen met de heer Bolhuis over een afkoopsom, maar dat is iets wat we niet wilden", reageerde Henk Robben, fractievoorzitter van grootste partij CDA.
Volgens hem is de 'affaire Bolhuis' in Raalte nu definitief voorbij. "Ik ben opgelucht. We kunnen nu eindelijk op zoek naar een nieuwe burgemeester."
(Bron)

Geen opmerkingen: