donderdag, maart 22, 2007

Zorgverzekeraar ONVZ gaat snoeien in polis

AMSTERDAM - ONVZ zet als eerste zorgverzekeraar het mes in zijn pakket van aanvullende ziektekostenverzekeringen. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. Vanaf 15 april worden vergoedingen die ONVZ uitkeert voor onder meer alternatieve geneeswijzen en psychologische hulp ingeperkt.
Een ruime dekking die ONVZ bood sinds 2006 zou zich nu tegen de verzekeraar keren. "We hebben klanten die per jaar 17 brillen bestellen of 28 keer naar de fysiotherapeut gaan", zegt een woordvoerder. Andere verzekeraars zeggen dat een ingreep in de polissen bij hen niet aan de orde is.
De ingreep van ONVZ is het gevolg van de toegenomen concurrentie tussen zorgverzekeraars, zo schrijft de krant. Zorgverzekeraars bieden sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel op 1 januari 2006 verzekeringen onder de kostprijs aan om zo veel mogelijk klanten binnen te halen.
ONVZ stuurt zijn 450 duizend klanten, van wie de helft uitgebreid aanvullend verzekerd, deze week een brief over de nieuwe polisvoorwaarden. Klanten zouden bij wijze van uitzondering in april mogen overstappen naar een andere verzekeraar.
(Bron)

Geen opmerkingen: