donderdag, maart 22, 2007

Bos overlegt met NS over prestatiebeloning

DEN HAAG - Minister Wouter Bos van Financiƫn gaat bekijken of de vervoersprestaties van de Nederlandse Spoorwegen zwaarder kunnen meetellen bij het vaststellen van de prestatiebeloning van de NS-directie. Hij gaat hierover overleggen met de Raad van Commissarissen van de NS.
Bos heeft dat donderdag geantwoord op schriftelijke vragen van de Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Jan de Vries (CDA). Zij wilden opheldering over een bericht dat de NS-directie vorig jaar een hogere bonus heeft gekregen, hoewel de prestaties van het bedrijf op een aantal punten slechter waren dan het jaar ervoor.
Van Hijum en De Vries willen dat de vervoersprestaties voor een groter deel dan nu de prerstatiebeloning van de NS-directie bepalen. Bos wijst erop dat andere criteria, zoals de groei van het aantal reizigers en het bedrijfsresultaat, ook belangrijk zijn.
Niettemin wil hij met de Raad van Commissarissen van de NS praten over een eventuele aanpassing van het beloningsbeleid. De Staat stelt dat beleid als enige aandeelhouder van de NS weliswaar vast, maar de toekenning van de beloning en het vaststellen van de criteria zijn een verantwoordelijkheid van de Raad van Commissarissen.
(Bron)

Geen opmerkingen: