vrijdag, september 11, 2009

Freiburgse jeugd moet om elf uur naar bed

BERLIJN - Het gemeentebestuur van Freiburg in het zuidwesten van Duitsland dacht een oplossing voor het probleem rond hangjongeren te hebben.
Sinds juni staat op het Augustinerplatz in het oude centrum de drie meter hoge 'zuil van de tolerantie' die met lichtsignalen duidelijk maakt dat de avond inmiddels gevorderd is.
Om tien uur straalt de zuil een geel waarschuwingslicht uit en om elf uur wordt hij rood: het is bedtijd, de bewoners van het centrum willen slapen.
Sinds de zuil van metaal en polycarbonaat werd geïnstalleerd, zijn er echter problemen, meldde de krant Die Welt vrijdag. Aanvankelijk werden er tientallen affiches aan opgehangen en daarna werd het object met bierflesjes bekogeld.
Later probeerden jongeren de zuil met een touw uit zijn verankering te lichten. Toen dat niet lukte, werd de zuil in brand gestoken.
De jongeren negeren de geblakerde zuil nu en de bewoners klagen. De geluidsoverlast is niet afgenomen, maar juist toegenomen, zeker na middernacht.
De verantwoordelijk wethouder erkent dat er van een flop sprake is, maar wil het idee niet opgeven. Het moet volgens hem worden ''geoptimaliseerd''.
(Bron)

Geen opmerkingen: