vrijdag, september 11, 2009

Man reist om de wereld met één euro

AMSTERDAM – Een 36-jarige Japanner is acht jaar geleden begonnen aan een wereldreis met niet meer dan 160 yen (1,19 euro) op zak.
Keiichi Iwasaki verliet zijn huis in 2001 voor een vakantie in eigen land, de vrijheid beviel hem echter zo goed dat hij met zijn fiets en beetje geld de boot naar Zuid-Korea nam en tot op heden niet naar Japan is teruggekeerd.
De avonturier leeft sindsdien van geld dat hij verdient met zijn goocheltrucs. “Veel mensen laten zich van een wereldreis weerhouden door geldgebrek. Ik wilde laten zien dat een droom kan uitkomen als je er helemaal voor gaat”, zo zegt hij vrijdag in The Telegraph.
Iwasaki heeft met zijn fiets inmiddels bijna 50.000 kilometer afgelegd en 37 landen bezocht. Naar eigen zeggen werd hij onderweg beroofd door piraten, aangevallen door een dolle hond, gearresteerd in India en lukte het hem in Nepal ternauwernood om aan een huwelijk te ontsnappen.
Momenteel is de reiziger in Zwitserland waar een beklimming van de Mont Blanc op het programma staat. Via Afrika, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten wil Iwasaki de komende tijd terugreizen naar zijn thuis in Japan.
(Bron)

Geen opmerkingen: