zaterdag, september 12, 2009

Politie stuit op miljoenen in zaak-Charles Z.

ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft woensdag in Amsterdam bij een verdachte een tas met 4,6 miljoen euro in beslag genomen. In de woning van de man stuitte de recherche op nog eens 100.000 euro.
De man, die wordt verdacht van witwassen, werd samen met zijn broer gearresteerd. Bij de broer trof de politie een vuurwapen aan.
Dit heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zaterdag bevestigd.
Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij behoren tot de veronderstelde drugsbende van Charles Z. Deze werd in juni al aangehouden, samen met een groep medeverdachten.
Tegelijkertijd pakte de politie in Spanje de vriendin van Z. op. Charles Z. en de zijnen zouden op grote schaal wiet hebben verbouwd en de winsten daarvan hebben witgewassen.
Ten tijde van de arrestatie van Z. ontmantelde de politie in Naarden en Almere drie wietkwekerijen. In december vorig jaar waren er al acht kwekerijen ontdekt. In Zeewolde vond de politie toen een ruimte waar de wiet werd gedroogd, verpakt en opgeslagen.
Charles Z., ooit autocoureur, lijkt geen afscheid te kunnen nemen van de grootschalige drugshandel. In de jaren negentig was hij het middelpunt van een grote strafzaak, die draaide om de import van vrachtwagenladingen hasj uit Marokko.
In 2006 vond de politie een gedetailleerde drugsadministratie in de woning van Z. in Zwartebroek. In dat onderzoek werden tevens 2000 kilo softdrugs, bijna zestig kilo amfetamine en vier vuurwapens in beslag genomen. Deze zaak, die nog onder de rechter is, leidde tot het onderzoek naar de wietkwekerijen.
(Bron)

Mja, als het je tassen oplevert met 4,5 miljoen euro, kan ik me voorstellen dat je niet veel trek meer hebt in een 'gewone' baan.

Geen opmerkingen: