zaterdag, september 12, 2009

Onderzoek naar 200 panden na uitzetting studenten

UTRECHT- De gemeente Utrecht gaat tweehonderd panden in de stad onderzoeken op illegale bewoning door studenten. Dit meldt het college in antwoord op vragen uit de raad over de uitzetting van 93 studenten uit een kantoorpand vorig weekeinde.
De studenten moesten vrijdagavond op last van burgemeester Aleid Wolfsen en de brandweer het pand aan de Koningin Wilhelminalaan op stel en sprong verlaten vanwege extreem brandgevaar.
In het pand waren geen werkende brandmelders, de vluchtroutes waren geblokkeerd en er werd gekookt op ondeugdelijk aangesloten kooktoestellen, zo meldt de gemeente.
Volgens de gemeente zijn er tweehonderd soortgelijke 'bewoonde andere ruimten'. Dat zijn bijvoorbeeld kantoorpanden.
In vier gevallen staan er meer dan zeven mensen ingeschreven op het adres. Onderzoek moet uitwijzen of de ruimtes legaal worden bewoond en brandveilig zijn.
Het ontruimde pand werd door Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) in 2007 aangekocht om in de toekomst ouderenwoningen in het gebouw te realiseren.
Het gebouw werd tijdelijk verhuurd aan een cateringbedrijf, dat de ruimte illegaal verhuurde aan studenten.
De uitgezette studenten hebben allemaal tijdelijk of definitief onderdak gevonden. Enkele studenten die dit niet lukte, zijn door de verhuurder ondergebracht in chalets op een camping in Zeist.
(Bron)

Dat cateringbedrijf krijgt toch wel een flinke douw neem ik aan.

Geen opmerkingen: