vrijdag, september 11, 2009

Lange mensen zijn gelukkiger

AMSTERDAM – Lange mensen blijken gemiddeld genomen meer plezier in het leven te ervaren dan minder lange mensen. Ook zouden ze gelukkiger zijn.
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek waarover de BBC donderdag over bericht.
Om tot de resultaten te komen bedienden de onderzoekers zich van de zogenaamde ladder van Cantril waarmee mensen door middel van het aantal sporten kunnen aangeven hoe tevreden zij zijn met hun leven.
De hoogste sport, de tiende, staat voor het best mogelijke en de laagste voor het slechtst mogelijke leven.
Mannen die langer zijn dan het gemiddelde (boven de 177,8) bleken zichzelf hoger op de ladder te plaatsen dan mannen die beneden het gemiddelde uitkomen. Voor vrouwen geldt hetzelfde.
Qua emoties kwamen de langere mensen eveneens beter uit de verf, door minder notie te maken van pijn en verdriet en meer van plezier en geluk.
De onderzoekers menen dat de resultaten niet toegeschreven kunnen worden aan demografische of etnische verschillen, maar dat de positieve associatie geheel te danken is aan de factoren lengte, inkomen en opleiding.
“Er is geen direct verband tussen inkomen en geluk”, verklaart dokter Colin Gill. “Daar is jaren onderzoek naar gedaan. Maar het lijkt er wel op dat er een correlatie is tussen lengte en geluk en lengte en inkomen.”
Aan het telefonische onderzoek werkten 454.000 mensen boven de 18 mee.
(Bron)

Geen opmerkingen: