woensdag, juni 23, 2010

Bedreigster Wilders blijft voorlopig vastzitten

BREDA - Een 36-jarige vrouw uit Tilburg die meer dan honderd dreigmailtjes heeft verstuurd aan Geert Wilders, moet voorlopig in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag besloten.
Afgelopen maart werd Selime I. na het uitzitten van een jaar gevangenisstraf opnieuw gearresteerd omdat ze de voorwaarden heeft geschonden die zijn verbonden aan haar ambulante tbs-behandeling.
Tijdens gesprekken met de reclassering zou ze weigeren over haar toestand te praten. Justitie wil nu dat de vrouw een gedwongen tbs-behandeling ondergaat.
Advocaat Jan-Willem Ausma pleitte juist voor vrijlating van zijn cliƫnt, omdat ze 'voor niemand een gevaar is'. Een rapport over de geestelijke gesteldheid van de vrouw moet de rechtbank helpen een beslissing te maken, maar dat is vermoedelijk pas rond 19 juli klaar.
Artsen stelden eerder al vast dat I. aan een waanstoornis lijdt. Het gerechtshof in Den Bosch volgde het advies van deskundigen dat een ambulante behandeling bij haar meer succes heeft. PVV-fractievoorzitter Wilders is overigens niet de enige die door de vrouw is bedreigd.
Ten tijde van de Wilders-rechtszaak stond I. op de stoep bij een rechter-commissaris van de rechtbank in Breda. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft ze destijds zijn ruiten ingegooid. Zelf ontkent I. dat.
Om mogelijke partijdigheid te voorkomen, waren de rechters die de zitting in Breda leidden, afkomstig van de rechtbank in Den Bosch. Op 27 juli, na ontvangst van het psychiatrisch rapport, gaat de zaak inhoudelijk verder.
(Bron)

Geen opmerkingen: