zaterdag, juni 26, 2010

In de tuin breekt zo rond half vijf 's ochtends een soort circus los.
Het begint met 'daar ruist iets door het struikgewas', tenminste, zo klinkt het: alsof er iets formaat geit door de tuin loopt en graast en snuift. Even later komt daar gehijg bij en een soort geknor. Het wordt veroorzaakt door een grote egel en een iets kleinere egel, die samen door de tuin trekken.
Ik juich dat toe, want ze eten veel slakken op, hoe meer hoe beter. Maar de katten vinden het vooral erg interessant. Die luisteren, rennen erop af, waarna de egels zich oprollen en in kattenoptiek wel besnuffelbaar zijn maar duidelijk niet eetbaar, niet hockeybaar en na een tijdje eigenlijk ook niet zo interessant meer.
De katten trekken zich dan terug, de egels ontrollen zich weer en vervolgen hun lawaaierige tocht door de tuin. Soms lopen ze daarbij tegen de half openstaande deur aan en snappen niet helemaal dat omlopen simpeler is dan proberen er dóórheen te raggen. Dus dat geeft nog eens extra lawaai, waarop de katten weer komen kijken, de egels zich oprollen, tot de katten verveeld raken, enzovoorts.
Ik heb er lol in.

Geen opmerkingen: