vrijdag, juni 25, 2010

Frauduleuze miljonair vindt baan in pizzeria

AMSTERDAM - De bekende voormalige superlobbyist en miljonair Jack Abramoff, die net uit de gevangenis komt, heeft een nieuwe baan gevonden. Hij verdient nu ongeveer acht euro per uur als medewerker van een koosjere pizzeria in Baltimore.
Dat meldt the New York Times. Abramoff was vroeger, toen hij als advocaat werkte, een van de meest invloedrijke lobbyisten die Washington rijk was. Na een rechtszaak vanwege fraude, belastingontduiking en corruptie moest hij de gevangenis in.
De baan is geregeld door het opvangcentrum waar Abramoff inmiddels woont. "Hij is niet zo'n monster als hij leek", vindt de eigenaar van de pizzeria, Ron Rosenbluth. "Mensen vragen me vaak waarom ik hem in dienst heb genomen. Maar waarom zou ik dat niet doen? Hij lost zijn schuld aan de maatschappij immers af."
Bij Tov Pizza, zoals de pizzeria heet, is Abramoff vooral werkzaam achter de schermen. Volgens zijn nieuwe baas gedraagt hij zich "punctueel en verantwoordelijk".
Abramoff had als lobbyist veel contacten met vooraanstaande Amerikaanse politici. Een aantal van hen werd meegesleept in zijn val. Bovendien heeft de zaak de Republikeinse Partij veel schade toegebracht. De lobbyist werd veroordeeld tot bijna zes jaar gevangenisstraf.
(Bron)

Geen opmerkingen: