woensdag, juni 23, 2010

Matroos bestraft voor aanranding via webcam

ARNHEM - Een 20-jarige matroos uit Zaandam die vanaf marineschip Johan de Witt zijn minderjarige vriendinnetje wilde aanranden via internet is maandag veroordeeld.
De militaire rechtbank in Arnhem legde hem voor meerdere zeden- en geweldsdelicten twee jaar cel op, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De rechtbank acht bewezen dat de man vanuit Casablanca het meisje probeerde te dwingen tot seks met een ander meisje voor de webcam.
Hij dreigde een naaktfilmpje te publiceren en zette een blootfoto van haar kortstondig op Hyves.
Daarmee werden die bestanden kinderporno, oordeelt de rechtbank. Ook is volgens de rechtbank bewezen dat toen de matroos aan wal was het meisje door hem is mishandeld en verkracht.
De officier van justitie had drie jaar cel geƫist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Volgens de aanklacht zou de jongen het meisje niet alleen hebben geslagen, getrapt en gedwongen tot seks op manieren die zij niet wilde.
In het huis van zijn oom, waar zij vaak samen verbleven, zou hij ook een keer een vuurwapen tegen haar hoofd hebben gehouden. Hiervoor bestaat te weinig bewijs, oordeelde de rechtbank.
De man moet ook 1500 euro aan zijn inmiddels ex-vriendinnetje betalen.
(Bron)

Geen opmerkingen: