woensdag, juni 23, 2010

Lachkuiltjes stijgen in populariteit

AMSTERDAM - Plastisch chirurgen melden een sterke groei in de populariteit van onnatuurlijke lachkuiltjes. De afgelopen twee maanden is er in Groot-Brittannië een stijging van 11 procent gesignaleerd in de aanvraag van geknutselde kuiltjes in de wangen.
De lachkuiltjes van zangeres Cheryl Cole worden het meest als voorbeeld genoemd bij de plastische chirurg, meldt de Daily Mail.
Sommige experts waarschuwen echter voor de door chirurgen aangebrachte kuiltjes. De effecten op lange termijn zijn nog onbekend. Verwacht wordt dat de kuiltjes veel duidelijker worden wanneer de huid verslapt door het verouderingsproces. Dit kan voor een raar, onnatuurlijk gezicht zorgen.
Daarnaast lijken de kuiltjes verre van natuurlijk, omdat ze altijd te zien zijn en niet alleen wanneer de cliënt lacht.
Bij de operatie wordt een kleine snee in de huid gemaakt om zo een kuiltje te creëren. Een hechtdraadje maakt de huid vast aan dieper gelegen huidlagen. Zodra het hechtdraad is opgelost, zal het blijvende littekenweefsel het lachkuiltje in stand houden.
"Er is een zorgelijke groei in de vraag naar designer lachkuiltjes", vertelt een woordvoerder van het Britse SurgiCare. "Vrouwen gaan tot het extreme wanneer zij het uiterlijk van hun favoriete bekendheid nastreven. Men weet echter niet de effecten op lange termijn. Designer kuiltjes kunnen veranderen in designerrampen."
(Bron)

Ach... We hebben al de designerramptieten en de disgnerramplippen, dus wat maakt het uit.

Geen opmerkingen: