zondag, juni 22, 2008

CDA wil stappen tegen Blood & Honour

HILVERSUM - Het CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma gaat de minister van Justitie vragen mogelijkheden te onderzoeken om de extreemrechtse organisatie Blood & Honour te verbieden.
De internationale organisatie zit achter de begin dit jaar geopende Nederlandse website landstorm-records.org waarop bezoekers neo-nazipropaganda kunnen bestellen, zoals cd's, T-shirts en computerspellen.
"We kunnen deze club niet accepteren in onze maatschappij", aldus het Kamerlid zondag in het radioprogramma De andere wereld van de IKON.
Landstorm Records, een postorderbedrijfje, zou gevestigd zijn in Winschoten. De website is gelieerd aan de wereldwijde extreemrechtse organisatie Blood & Honour die in een aantal landen is verboden, waaronder Duitsland. In Nederland geldt geen verbod.
Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft afgelopen week aangifte gedaan tegen de website. Volgens een woordvoerder van het MDI is Landstorm-records.org sinds begin dit jaar in de lucht.
Ruim 100.000 mensen hebben inmiddels de webstek bezocht. Ze kunnen er muziek bestellen met teksten gericht tegen joden, negers of homoseksuelen. Ook is een computerspel te koop waarvan het ombrengen van zoveel mogelijk joden het doel is. Het MDI noemde de verkoopwaar 'onwaarschijnlijk heftig'.
Een woordvoerder van het CIDI, het Centrum informatie en documentatie Israël zei voor de IKON-microfoon geschrokken te zijn van het bestaan en de inhoud van de website. "Dit is een nachtmerrie. De site zou verboden moeten worden."
(Bron)

Ze komen er wel verrekte snel achter (not!). Dit zijn dezelfde gasten die altijd een demonstratievergunning krijgen. Gelukkig zijn het types die oerstom zijn en erg makkelijk te herkennen.
Helaas zijn ze niet te stom om telkens wanneer een provider ze weigert, een nieuwe plek te vinden. Weg krijg je ze niet, er zijn kennelijk altijd losers die serieus denken (hoewel - dènken??) dat de wereld ten onder zal gaan tenzij er een nieuwe Hitler aan de macht komt. Het voordeel is dat ze allemaal die nieuwe leider willen zijn, dus dat het onderling versplintert en vaak vooral bezig is met elkaar de kop afhakken.

Geen opmerkingen: