woensdag, juni 25, 2008

Eigenaar loods De Punt aangehouden

AMSTERDAM - De 52-jarige eigenaar van de loods De Punt in Drenthe waar vorige maand brand uitbrak, is woensdag aangehouden.
Hij wordt verdacht van het manipuleren van het elektriciteitsnetwerk, waardoor brand is ontstaan, meldt het Openbaar Ministerie. Bij de brand kwamen drie brandweermannen om het leven.
Het OM liet twee weken geleden weten dat de brand een technische oorzaak had. Uit onderzoek van de politie was niet gebleken dat iemand enig strafrechtelijk verwijt was te maken. Hierop komt het OM nu terug.
Een deel van het inbeslaggenomen bewijsmateriaal bleek in eerste instantie niet te zijn onderzocht door de technische recherche. Dat ontdekte de politie zelf kort na afronding van het onderzoek.
Daarop besloot het OM het onderzoek te heropenen. Het onderzoek is nog in volle gang, maar er is mogelijk toch sprake van een strafbaar feit.
"Voor velen, ook voor ons als gemeente Tynaarlo, is dit een totaal onverwachte wending in de zaak", liet loco-burgemeester Henk Kosmeijer van Tynaarlo in een reactie weten.
"U kunt zich voorstellen dat deze ontwikkeling weer veel losmaakt bij de nabestaanden en de betrokken brandweerlieden. Het gaat om een verdenking. De uitkomsten van het onderzoek moeten we afwachten. Maar we vinden het erg belangrijk dat de ware toedracht van de brand boven tafel komt."
(Bron)

Teletekst zegt: 'verdacht van het manipuleren van het electriciteitsnetwerk'.

Geen opmerkingen: