zondag, juni 22, 2008

Perikelen TON leiden tot verlies in peiling

RIJSWIJK - De onenigheid over de financiƫn binnen Trots op Nederland (TON) kost de partij van Rita V.vier zetels. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou TON achttien Kamerzetels halen, vier minder dan een week geleden.
Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.
Volgens de peiling komt het verlies van V.s partij ten goede aan de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert W.(van 12 naar 14 zetels) en de VVD (van 15 naar 17 Kamerzetels). TON is weer terug op het niveau van april.
Het vertrek van fractievoorzitter Jan Marijnissen en de benoeming van zijn opvolgster Agnes Kant, levert de SP twee zetels winst op. De partij stijgt in de peiling van de Hond van zestien vorige week naar achttien zetels nu.
Het CDA blijft gelijk op 32 zetels, de Partij van de Arbeid levert een zetel in en staat op zestien. De PvdA is hiermee de vijfde partij van Nederland na CDA, SP, TON en VVD.
De huidige versplintering in de politieke verhoudingen is volgens De Hond uniek. Zes partijen staan op veertien tot achttien zetels.
Als er nu een kabinet zou moeten worden geformeerd, zou het moeten bestaan uit zeker vier partijen om een Kamermeerderheid te kunnen vertegenwoordigen.
(Bron)

Geen opmerkingen: