zaterdag, juni 28, 2008

Dierenactivisten stichten brand

LELYSTAD - Het Animal Liberation Front (ALF) heeft de brandstichting opgeëist bij Duke Faunabeheer in Lelystad. Dat maakte mede-eigenaar Arie den Hertog van Duke zaterdag bekend.
In zijn bedrijf, dat is ingehuurd om duizenden grauwe ganzen op Texel te doden, woedde vrijdagochtend brand.
De ganzen moeten worden afgemaakt omdat ze veel schade veroorzaken aan de natuur en de landbouw. Texel heeft Duke Faunabeheer ingehuurd om de klus te klaren. Leden van de ALF hebben de naam van hun actiegroep op het bedrijfspand gekalkt met een verwijzing naar Texel.
Door de brand ontstond veel roetschade. De schrik zit er evenwel goed in bij Den Hertog die met zijn gezin naast het bedrijf woont. "De kinderen slapen nu bij ons op de kamer", aldus de ondernemer.
De politie wil niets kwijt over de zaak zolang het onderzoek loopt. Het korps bevestigt in elk geval dat er brand is geweest bij Duke Faunabeheer en dat er mogelijk sprake is van brandstichting.
"Wij onderzoeken ook de mogelijkheid dat het ALF dat heeft gedaan", laat een woordvoerster weten.
(Bron)

Het ALF eist de verantwoordelijkheid voor de brandstichting op. Het is nog de vraag of er brand gesticht is, dus best kans dat dat ALF zichzelf nu verschrikkelijk voor schut zet. Als er wel fikkie gestookt is, en het is door het ALF gedaan, dan geldt dat ook: een krankjoreme manier van 'axievoeren'.

Geen opmerkingen: