maandag, juni 23, 2008

Dure levensstijl doet Amsterdammer das om

AMSTERDAM - Een 43-jarige Amsterdammer heeft zijn arrestatie voor drugshandel bespoedigd door op ruime voet te leven. De politie kreeg argwaan toen bleek dat de man de afgelopen jaren contant een kwart miljoen euro uitgaf aan huurauto's.
Bij zijn aanhouding had hij 27 duizend euro contant op zak. Een woordvoerder van de politie bevestigt berichtgeving van Het Parool hierover.
In zijn twee woningen in Amsterdam-Zuid en de binnenstad hingen tien grote plasmaschermen. Hij bezat ook geluidsapparatuur van de duurste merken, waaronder twaalf geluidszuilen. De gezamenlijke waarde van deze apparatuur bedraagt een kwart miljoen euro. In zijn huis in Zuid werd tienduizend euro gevonden.
De politie kwam de man op het spoor tijdens een groot onderzoek, waarover de woordvoerder weinig kan zeggen. "We kregen informatie over hem en toen zijn we een apart onderzoek gestart." De Amsterdammer bleek dure auto's te huren maar zou geen legaal inkomen hebben gehad. Hij werd een paar weken geleden aangehouden en zit vast.
Ook zijn 34-jarige vriendin, de autohandelaar en de eigenaar van een bedrijf dat hem valse loonstroken gaf, zijn verdacht. Zij zitten echter niet vast.
(Bron)

Geen opmerkingen: