woensdag, juni 25, 2008

Schoolbus uitgebrand, kinderen ongedeerd

RAAMSDONKSVEER - Bij knooppunt Hooipolder op de A59 richting Raamsdonksveer is woensdagmiddag rond half vijf een bus uitgebrand.
De touringcar vervoerde kinderen die op weg naar huis waren van een schoolreisje naar De Efteling. De kinderen konden de bus ongedeerd verlaten, meldde een woordvoerder van de politie.
De bus was vanuit Kaatsheuvel met de kinderen onderweg naar Rotterdam. De touringcar vervoerde 52 personen, voornamelijk kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar en enkele begeleiders. Het ging om leerlingen uit de groepen 2 en 3 van de r.-k. basisschool Elisabeth uit Rotterdam.
Tussen Waspik en Raamsdonksveer kwam er rook uit het motorcompartiment. Bij het knooppunt Hooipolder zijn toen alle leerlingen uit de bus gehaald en op een veilige plek in de berm opgevangen door gewaarschuwde politieagenten.
De bus brandde daarna geheel uit. Dat ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De politie sloot de A59 een tijdje af. De kinderen zijn vervolgens in andere bussen naar school teruggebracht.
(Bron)

Normaal was het meest sensationele van de thuisreis dat ene jongetje dat moest kotsen, en het met z'n allen wegduiken alsof de bus leeg terugkwam.

Geen opmerkingen: