donderdag, oktober 15, 2009

Amerikaanse tiener in brand gestoken wegens computerspel

AMSTERDAM - Een 15-jarige Amerikaanse jongen is afgelopen maandag ernstig mishandeld wegens een openstaande schuld van 43 dollar voor een computerspel.
Een groep jongeren besprenkelde Michael Brewer eerst met terpentine waarna hij in brand werd gestoken.
Volgens de politie stond Michael op maandagavond bij een appartementencomplex te wachten op zijn vrienden toen een groep jongeren hem lastig begonnen te vallen. Volgens een getuige riepen de jongens dingen als, “hij is een dief” en “giet het over hem heen”, waarna de tiener in brand werd gestoken.
De hoofdverdachte stal vervolgens ook nog Brewer’s fiets, maar kon dezelfde avond nog worden ingerekend. De volgende dag werden ook de andere vijf verdachten aangehouden.
“Een aantal van hen moest er gisteravond zelfs nog om lachen”, verklaart brigadier Steve Feeley tegenover CNN. “Een van hen lijkt echter oprecht spijt te hebben.”
De mishandeling heeft ervoor gezorgd dat Brewer nu te lijden heeft onder tweedegraads verbrandingen op tachtig procent van zijn lichaam. “Het was de meest afgrijselijke misdaad die ik ooit heb gezien”, aldus sheriff Al Lamberti uit Florida.
Volgens de politie van deze Amerikaanse staat moest het slachtoffer een van de jongens nog 43 dollar betalen voor een game die hij zou hebben gekocht.
Een bewoner van het appartementencomplex waar Brewer stond te wachten heeft nog een poging gedaan om hem te blussen toen hij in brand stond, waarna hij in een van de omliggende zwembaden is gesprongen. “Het feit dat iemand opzettelijk een kind in de brand steekt is werkelijk onbegrijpelijk”, aldus Lamberti.
De politie hoopt dat het slachtoffer later vandaag in staat is om een verklaring af te leggen.
(Bron)

Geen opmerkingen: