dinsdag, oktober 13, 2009

Man veroordeeld voor doodknijpen kanarie

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft een 48-jarige man uit Dokkum veroordeeld tot een geldboete voor het doodknijpen van zijn gele kanarie.
Op 31 oktober vorig jaar bracht de politie een bezoek bij de man, omdat een getuige had gezien dat hij met een keukenmes een autoband te lijf ging.
Aan een bruine houten kist bij zijn woning troffen de agenten een onthoofde gele kanarie aan, die ondersteboven met zijn pootjes was vastgebonden. ''Het schedeltje was eraf en de hersentjes puilden uit'', aldus de rechter.
De man verklaarde tegenover de politie dat de kanarie niet meer goed was. ''Hij vloog niet meer.'' Daarom besloot hij het vogeltje dood te knijpen en daarna te onthoofden. Volgens de officier van justitie was er geen sprake van het uit zijn lijden verlossen. ''Dan hang je hem daarna niet op aan een kist.''
Ook de rechter vond het verhaal dat de kanarie vleugellam was niet overtuigend. Ze legde de man een boete op van 420 euro voor de kanariemoord en voor het leksteken van de autoband.
(Bron)

Volgens mij mag zo iemand ook weleens een bezoekje brengen aan een psychiater...

Geen opmerkingen: