maandag, oktober 12, 2009

'CDA ontwijkt integratiedebat'

DEN HAAG - Het CDA moet zich meer manifesteren op het gebied van integratie en zich harder verzetten tegen politiek die bevolkingsgroepen uitsluit.
Dat stelde prominent CDA-lid Doekle Terpstra maandag in de Steenkamplezing van de regeringspartij. De christendemocraten moeten ''niet alleen schande roepen of verzuchten dat het niet serieus en onuitvoerbaar is''.
Terpstra doelde op verzet tegen de politiek die bijvoorbeeld PVV-leider Geert Wilders bedrijft. ''Een politiek voorman die in de internationale media pleit voor de deportatie van tientallen miljoenen mensen uit Europa, moet concreet weerwoord krijgen'', aldus Terpstra. ''Het veld overlaten aan de sprakelozen ter linkerzijde of de lawaaipapegaaien ter rechterzijde is funest voor Nederland.''
De oud-vakbondsvoorman van het CNV en tegenwoordig voorzitter van de HBO-Raad ergert zich duidelijk aan het integratiedebat van dit moment.
''Feiten worden ontkend. Broodjes aap worden gretig geserveerd en geconsumeerd. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat ook veel CDA'ers liever een blokje om gaan dan het debat over integratie, participatie en tolerantie voluit aan te gaan. Ik begrijp dat wel, ik heb ook de striemen op mijn rug dankzij dat debat.'' Begin vorig jaar kreeg hij heftige reacties op zijn manifest 'Bouwen en benoemen', waarin hij opriep tot een redelijk gesprek over problemen met de multiculturele samenleving.
Volgens Terpstra is het CDA een partij die de hand reikt aan allen die mee willen doen en mee willen werken. ''We hebben hart voor wie zorgt heeft om zijn baan, haar buurt, zijn toekomst, haar gezin. Wij zijn hard tegen respectlozen, de schreeuwers en haatzaaiers.''
De prominente CDA'er stoort zich ook duidelijk aan de discussie over het effect van moslims op de joods-christelijke traditie van Nederland.
''Het CDA moet subiet stoppen te aanvaarden dat de joods-christelijke traditie en de daarop voortbouwende westerse cultuur wordt geclaimd door bepleiters van alles wat vloekt met leer en leven van die rabbie uit Nazareth. Het CDA en alle christelijk geïnspireerde organisaties en burgers roep ik op de naam van het christelijk geloof en dus van Jezus Christus niet langer straffeloos te laten claimen en bezoedelen door predikers van uitsluiting en repressie.''
(Bron)

Geen opmerkingen: