vrijdag, oktober 16, 2009

Nederlandse man sekst gemiddeld ruim 6 minuten

AMSTERDAM – Nederlandse mannen bereiken door de bank genomen binnen 6,5 minuut een orgasme, gemeten vanaf het moment dat daadwerkelijke coïtus plaatsvindt. Zij presteren hiermee gemiddeld.
Dat is gebleken uit een studie van professor en neuropsychiater Marcel Waldìnger, verbonden de Universiteit van Utrecht. Waldinger onderzocht hiervoor het klaarkomgedrag van mannen uit vijf verschillende landen.
Van de onderzochte nationaliteiten bleken Britten tussen de lakens de langste adem te hebben, met een gemiddelde van 10 minuten laat een orgasme bij hen het langst op zich wachten.
Turken hebben de meeste haast: gemiddeld breien zij er binnen 4,4 minuten een einde aan. Zijn doen het daarmee iets slechter dan de Spanjaarden, die met een kleine 5 minuten ook niet over een bijzonder lang uithoudingsvermogen beschikken.
Tot slot werden de Amerikanen geklokt, die gemiddeld 8 minuten zoet zijn met vrijen. Nederland vormt met 6,5 minuut dus de middenmoot.
Het snelste hoogtepunt van alle deelnemers werd geklokt op zes seconden. Wie deze twijfelachtige eer toekomt is niet bekend gemaakt. Ook is onbekend van welke nationaliteit deze man is.
Het is voor het eerst dat de bijna 500 deelnemers aan het onderzoek gebruik maakten van een stopwatch waarop zij zelf geen gegevens konden aflezen. Bij een soortgelijk eerder onderzoek, dat werd uitgevoerd in 2005, was dat nog niet het geval. Gemiddeld werd toen een klaarkomtijd van iets boven de vijf minuten gemeten.
De resultaten van het onderzoek zijn deze week opgenomen in de Journal of Sexual Medicine.
(Bron)

Geen opmerkingen: