woensdag, oktober 14, 2009

Man moet schade aan hamburgers vergoeden

AMSTERDAM - Een man Swansea, Wales, is belast met de strafrechtelijke schade van vijf pond aan twee rundvleeshamburgers. Dat meldt het Britse dagblad Telegraph dinsdag.
De verbouwereerde 31-jarige Stephen Morgan werd in eerste instantie bij zijn woning aangehouden wegens diefstal. Hij zat vervolgens 22 uur vast in het politiebureau van Swansea.
Aanleiding was een meningverschil met een koerier van een afhaalrestaurant. De klant zou daarbij twee hamburgers hebben weggeschopt.
Morgan plaatste eerder op de avond een bestelling bij een fastfoodrestaurant. De levering kwam op tijd, maar was incompleet. De koerier toonde begrip en beloofde zo snel mogelijk terug te komen met de twee ontbrekende hamburgers.
Die nalevering liet echter op zich wachten, waarna de partner van Morgan het restaurant belde en overeenkwam om het geld terug te krijgen voor de inmiddels al betaalde hamburgers.
Een andere koerier arriveerde even later echter met de twee hamburgers. Morgan liet de man van het restaurant weten dat hij het eten niet meer wilde, maar alleen zijn geld terug wilde, zo vertelt hij tegen de Britse krant.
De koerier overhandigde het geld. Daarna schopte de koerier de hamburgers zelf weg, verklaart Morgan.
Later die nacht werd Morgan, tot zijn eigen verbazing, door de politie opgepakt.
De eigenaar van de restaurantketen laat aan de Telegraph weten dat klanten die ontevreden zijn, of niet de juiste bestelling krijgen aangeleverd hun geld altijd terugkrijgen en daarbij gratis eten krijgen.
Hij betwist daarom ook wat er volgens Morgan gebeurd is. Maandag volgt de terechtzitting.
(Bron)

Geen opmerkingen: